Bm besök avklarat..

Nu har vi varit hos barnmorskan :) Så mysigt att höra bebben i magen...Baby fick dessutom prova att lyssna med en trä tratt men fick en spark istället 'skratt*
Ligger på den övre kurvan gör jag...men har anat att det blir en stor bebbe...Hon ligger med huvudet neråt med...och jag tror inte hon vänder sig igen...känns så trångt.

Järn värdet var ej bra men jag har "slarvat" pga min tandvärk...men skärpning nu!

Vi går alltså in i vecka 33 idag! Några veckor kvar bara :D Snart får vi hålla i vår lilla tös *längtar*

Info om knodden vår :

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Här ska hon ligga sen...vår bebbe  :) Fattas bara spjälskydd...har 3 att välja på så får se vilket det blir :)Kommentarer
Johanna Småbarnsmamman

Så mysigt att läsa! Det känns som att vi snart får våra efterlängtade bebisar..inte långt kvar nu! :D Åh vad jag längtas!Mysigt att ni tagit fram spjälsängen och gjort iordning den. Vi tänkte vänta ett tag till vi..men nu blev jag sugen då jag såg att du gjort det. :)Uträkningen hittade jag på Familjelivs sida. :)

Hoppas ni får en härlig lördag!!

Kramar

2009-11-14 @ 09:16:55
URL: http://johannajois.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

La Familia

RSS 2.0