Aj! Aj! Aj!

Så har det varit senaste dagarna. Nu är det mest jobbigt att vara gravid. Älskar magen och så men så tungt...halsbrännan är hemsk och tarmarna krånglar pga brist på plats. Haft mycket förvärkar...växtvärk...Känner mig som en uppsvälld val :( Som tur är så är det så kort tid kvar :)
Bara 47 dagar kvar!! Pirrigt värre!

Vi har ju nu gått in i vecka 34 :D

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Hämtade ungarna i Torsdags och allt var bara mys men sen på kvällen..sent på kvällen kommer Edit upp och vill krypa upp hos mamma..När jag sen känner på henne så är hon stekhet :( Tog tempen och hon hade då 39,6 grader. Så det blev alvedon och vara hemma på fredagen men Viggo var frisk så han gick till skolan. Febern har kommit och gått men idag har hon mått lite bättre. Hon har varit uppe och lekt med bror sin en stund. Igår var hon ju helt slut och bara sov nästan hela dagen. Vet inte vad det beror på...sen biverkning av influensa vaccinet? Tur att tösen min börjar bli piggare iallafall. Jag blir alltid så orolig när de är sjuka så jag får svårt att sova.

Pappa och jane var förbi en sväng igår och drack en kopp...alltid mysigt att ses :) Får se om de kommer imorgon..då Jane fyller år.

Baby har rakat sig idag. Yey!! Som jag längtat...så mycket mysigare att pussa på då :) Lagade grym mat idag gjorde han med...medans jag bara vilat :) Lagade kyckling file med ris, cafe de paris och grönsaker...sååå mums!!

Kommentarer
Johanna Småbarnsmamman

Fina fina magen då!! :)Jag håller med, det börjar bli tungt nu! Jag har också fått halsbränna nu, inge roligt. Och hemma fanns bara Gaviscon..URK! :) Nu vill jag att julen ska vara här och efter jul/nyår vill jag ha bebis! :DHoppas Edit kryar på sig..lilltösa! Jag förstår att du har svårt att sova dom är sjuka, samma sak här. :/ Och man är nog trött som det är iaf när man är höggravid och tjock om magen. ;)Kramar

2009-11-22 @ 09:06:45
URL: http://johannajois.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

La Familia

RSS 2.0